Varkenshouderij

Nieuws 1356 x bekeken 3 reacties

Britten ‘klonen’ varken zonder sporen

Edinburgh – Wetenschappers van het Roslin Institute in Edinburgh, dat wereldberoemd is geworden door het klonen van het schaap Dolly, hebben via ‘schone’ genetische manipulatie-technieken een varkentje geproduceerd.

Door de nieuwe technologie is het niet meer mogelijk vast te stellen dat het dier aan genetische manipulatie is onderworpen. "Als je niet zou weten hoe dit dier geboren is, dan kan je ook niet weten hoe de manipulatie is gebeurd,’’ aldus onderzoeker Bruce Whitelaw die het project leidt.

Door de techniek is het mogelijk dieren te produceren die resistent zijn tegen bepaalde ziekten. Het zou mogelijk kunnen zijn om dieren te produceren die resistent zijn tegen PRRS. Ook zijn via de techniek dieren te produceren die een betere opbrengst leveren.

De wetenschappers geven echter toe dat de weerstand in Europa tegen genetische manipulatie in het algemeen het op dit moment nog steeds moeilijk maakt op deze manier dieren te produceren.

Laatste reacties

 • Bison

  Ze kunnen beter maar hammen gaan klonen,..kan 't gelijk in de pan.
  Scheelt varkens voeren

 • jaapfrerichs

  Van welke appelboom mocht Eva niet plukken?

 • Jkieft

  knap dat dit kan

Of registreer je om te kunnen reageren.