Varkenshouderij

Nieuws

Britse foodbedrijven zeggen traceerbaar varkensvlees toe

Londen – Meer dan honderd Britse winkel-, catering en vleesbedrijven hebben volledige traceerbaarheid toegezegd voor al het varkensvlees dat ze uit het buitenland aanvoeren. Op die manier moet worden voorkomen dat vlees wordt gebruikt van bedrijven die nog altijd niet aan het EU-zeugboxenverbod voldoen.

De bedrijven hebben een verklaring ondertekend die hen was voorgelegd door de National Pig Association, de bond van Britse varkenshouders. De deelnemers worden met naam en toenaam vermeld op de ‘Wall of Fame’’ op de NPA-site. ‘’De reacties op onze campagne zijn overweldigend, veel, veel beter dan we hadden durven hopen,’’ aldus voorzitter Richard Longtorp. Achterliggende doel was om gebruik van hoog-welzijnsvlees uit eigen land te bevorderen. Groot-Brittannië kent al vele jaren een verbod op zeugboxen en de NPA wil met alle mogelijke middelen voorkomen dat er valse concurrentie blijft bestaan van bedrijven die zich die moeite nog niet hebben getroost.
Volgens directeur Zoe Davies van de NPA heeft het paardenvleesschandaal een handje geholpen. ‘’In het begin ging het heel langzaam maar sinds het paardenvleesschandaal realiseren bedrijven zich hoe belangrijk het is dat ze precies weten waar de ruwe grondstoffen die ze invoeren vandaan komen. Het is uit hun reactie duidelijk hoe ernstig ze deze uitdaging nu opnemen en we danken ze daar namens de Britse consumenten van harte voor.’’ De NPA heeft er ook alle vertrouwen in dat door de Wall of Fame de hoeveelheid ingevoerd varkensvlees uit landen die niet voldoen is verminderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.