Varkenshouderij

Nieuws 6546 x bekeken 7 reacties

Beursprijs varkens flink onderuit

Zoetermeer - De beursprijs voor geslachte varkens daalt voor komende week met 6 cent naar €1,60 per kilo. Levende dieren noteren 5 cent lager op de beurs met €1,28 per kilo.

De forse prijsdalingen zijn een gevolg van een groot aanbod van vleesvarkens voor vier slachtdagen. Koninginnedag valt uit als werkdag. Bovendien loopt de verkoop van varkensvlees slecht. Slachterijen hoopten op mooi weer, maar de temperaturen zijn dit weekend laag. Het seizoen voor de barbecue laat dus nog even op zich wachten. Met hogere temperaturen stijgt de consumptie van varkensvlees meestal. Vooral varkensnekken en -schouders gaan dan beter van de hand.

De afzet van biggen loopt moeizaam door de daling van de varkensprijzen. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders noteert 2 euro lager voor biggen op 49 euro per stuk. De beursprijs daalt met 3 euro naar €39,50 per big.

Laatste reacties

 • gertke

  Oja,Nederland eet niet dinsdag.

 • BoB de Bakker

  Het vlees voor dinsdag ligt allang in de schappen!

 • abtje

  Heb gisteren een dikke kg gemarineerde speklappen gebakken en als ik er aan terugdenk loopt het water me weer in de mond, heerlijk. Zolang ik niet op Dikke Dennis ga lijken...:-)

 • ikkethuis

  Derk, geloof je zelf eigenlijk wel in de reden die je aangeeft dat de prijs lager wordt? Ik denk(en vele met mij) dat dit niet de echte oorzaak is.

 • Evert1

  juist tis altijd wat elke keer verzinnen ze wat,om boer moet in te praten

 • BoB de Bakker

  Zolang iedereen pipet in de zeug blijft steken en er elk jaar één big meer uit rolt BLIJFT het aanbod te groot, ook al worden veel biggen geexporteerd, je komt ze als slachtvarken weer tegen.

 • koestal

  De wereld gaat aan vlijt ten onder !!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.