Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Beursprijs geslachte varkens omhoog

Doetinchem - De beursprijs voor geslachte varkens stijgt voor komende week met 1 cent naar €1,65 per kilo. Daarmee volgt de beurs de prijsstijgingen van de varkensvleesbedrijven Vion en Van Rooi Meat in deze week.

Het aanbod van vleesvarkens is volgende week krap voor een volle slachtweek. Desondanks brengt varkensvlees niet meer geld op. Consumenten zijn nog terughoudend met het aankopen van varkensvlees. Dat is een forse tegenvaller. Alle schakels in de varkenssector hoopten op een toename van de aankopen, nu Pasen al weer bijna een week voorbij is. Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen voor komende week zodoende onveranderd op €1,68 per kilo.

De afzet van biggen loopt moeizamer door het uitblijven van forse prijsstijging van vleesvarkens. Spaanse vleesvarkenshouders hebben daardoor ook minder Nederlandse biggen nodig, De afgelopen weken hield een aantrekkende export naar Spanje de Nederlandse biggenopbrengst in de benen, De Nederlandse Vakbond Varkenshouders en de beurs verlagen hun biggenprijzen voor komende week met €0,50 naar respectievelijk €52,00 en €44,00 per stuk.

Laatste reacties

 • slutter

  De richting is bepaald

 • BoB de Bakker

  Hopelijk wordt het nog hoger maar de consument houd ook massaal de hand op de knip in de supermarkt, een gevaarlijke ontwikkeling!

 • varkensboerk

  Recordomzet supermarkt met pasen 2013, dus....waar is ons deel?

 • chiel.slinkman

  Alsof er alleen maar vlees is verkocht met Pasen..

 • XB

  Varkensborstel wees blij, jij hebt jouw aandeel daar in gehad. Omzet is nog lang geen winst!!! Maar je kunt blij zijn met het Paasrecord anders hing er nu nog extra vlees boven de markt.

 • XB

  Sorry bedoel varkensboer.

 • koestal

  een cent,een cent ,wat doe je nog met een cent

 • petit

  markt is ziek, iedere dag minstens 10 maal het woord crisis horen , iedereen wordt bang, hopelijk brengt de zon een beetje beterschap.....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.