Varkenshouderij

Nieuws 3988 x bekeken 1 reactie

Worpindex per zeug omhoog

Ommen - In 2020 zal de gemiddelde zeug een worpindex halen van 2,41 en 32,2 biggen per jaar. De top van de bedrijven zal 37 biggen per zeug per jaar spenen.

De vleesvarkensbedrijven zullen in dat jaar een groei scoren van 819 gram met een voederconversie van 2,48, de top van de bedrijven zelfs 2,2. Deze voorspelling werd gedaan door medewerkers van Forfarmers Hendrix op een studiebijeenkomst in Ommen.
Om 32 biggen te kunnen spenen, zal de zeug op basis van worpnummer gevoerd worden. Jonge zeugen hebben een grotere behoefte aan lysine dan oudere. De voersamenstelling zal daarop aangepast zijn. In de dracht gaat de voergift in de eerste dertig dagen naar 3,5 kilo, daarna tot tachtig dagen 2,7 kilo en tot de worp 3 kilo.

Eén reactie

  • Kristof Van Hoye

    2020?
    Maak er maar 40 biggen van. De eersten zitten er nu al kort bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.