Varkenshouderij

Nieuws 2130 x bekeken 5 reacties

Vlaamse varkenshouders in actie tegen grootwinkelbedrijven

Roeselare - Het Algemeen Boerensyndicaat in Vlaanderen gaat woensdag actie voeren tegen de grootwinkelbedrijven. De organisatie waarin ook de Veva (Vereniging Varkenshouders) deelneemt wil aandacht vragen voor de slechte economische situatie waarin de Vlaamse varkenssector verkeert. De actie wordt gevoerd op twee plaatsen: in St. Niklaas wordt actie gevoerd op het terrein van Waasland shopping centre en in Roeselare op het terrein van Albert Heijn.

De varkenshouderijsector wil dat er in Vlaanderen zo snel mogelijk een prijsindexsysteem wordt ingevoerd voor de varkenshouderij. Een dergelijk systeem is ook ingevoerd voor de rundveevleessector. Met steun van de Vlaamse overheid wordt er voor de sector regelmatig een kostprijs berekend per kilo rundvlees die als richtsnoer geldt voor de prijsvorming.

Laatste reacties

 • filip bonte

  eindelijk

 • tournesol

  Kan iemand mij uitleggen hoe dit prijsindexsysteem voor de rundveevleessector werkt? Geïndexeerd op wat?
  Bij voorbaat hartelijk bedankt.

 • petit

  als ik me goed herinner, is er na de laatste actie niet veel veranderd, maar optimist blijven, ik steun de actie

 • kenner

  Ze beweren dat er 40 % van de totaalomzet verlies gedraaid wordt in de varkenshouderij ( zeugen incl) , dit kan tellen
  Volgend jaar zal t'de moeite niet meer lonen voor acties , er zullen geen agrariërs nie meer zijn

 • info104

  Gewoon de beuk erin, en geen vlees MEER maar iets minder produceren, dan gaat de prijs vanzelf omhoog zie de melkprijs die voor dit jaar word voorspelt. dat er minder fosfaat op het land mag is mischien wel goed dan komt er minder voer en automatisch minder vlees en melk, en worden ze gewoon duurder.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.