Varkenshouderij

Nieuws 9 reacties

Ten Have mag dartelstal bouwen

Oldambt - De gemeente Oldambt heeft op 21 maart een wijziging van het bestemmingsplan goedgekeurd die het mogelijk maakt dat het varkensbedrijf Ten Have-Mellema, dat de oud-voorzitter van de LTO-vakgroep varkenshouderij Annechien Ten Have samen met haar man en zoon runt, kan uitbreiden. Momenteel houdt het bedrijf 320 zeugen en 2.500 vleesvarkens.

Voor zogenaamde 'lupinevarkens' wil Ten Have een nieuwe stal bouwen voor 5.000 dieren, een zogenoemde dartelstal, waarbij de varkens worden gehuisvest op stro met een vrije uitloop. De varkenshouderij wordt gecombineerd met 200 hectare akkerbouw. Een deel van het voer wordt op het bedrijf zelf geteeld in de vorm van lupine. De mest van de varkens wordt vergist in een biogasinstallatie, waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Het digestaat wordt gebruikt op het eigen land.

Laatste reacties

 • bertes

  waarom niet 1000. nee dicht bij het vuur. en het voor andere boeren kapot maken.

 • abtje

  Zo werkt het nu eenmaal, je moet een creatieve aanvraag de deur uit doen.
  Vraag je voor 5000 aan, antwoord NEE.
  Vraag je een fantastisch verhaaltje aan, omgeving dit, dierwelzijn dat en allemaal rozegeur en maneschijn, met helemaal achter/onderin toevallig 5000 roze diertjes,oh zo schattig enz.
  Dan heb je grote kans op JA, en kunnen we nog meer voor u betekenen, want wij zijn tegen grote varkensboeren, maar die schattige roze diertjes met die leuke krulletje op het einde ...

 • Biggemans

  Jaloers ?? ik ben ook met zoiets bezig, en ga indien mogelijk met zonnepanelen op het dak groene stroom leveren aan HAZELDONK --- .
  Dat = i.p.v. commentaar leveren, vindingrijk zijn. Annechien, succes

 • jocox

  Prima dat de gemeente Oldambt het ondernemerschap en daarmee de werkgelegenheid omarmt.Een voorbeeld voor vele gemeenten die hopelijk eveneens de werkgelegenheid van haar inwoners centraal stellen.

 • Coanma

  En ja, de vergunning rond, misschien wel dankzij juiste contacten. Heeft niets met jaloezie te maken, alles met een hekel aan grootschaligheid en 'bio'gasinstallaties. Meer varkens en weer meer reden voor grotere installaties, kweek het aanbod maar.

 • Coanma

  En ja, de vergunning rond, misschien wel dankzij juiste contacten. Heeft niets met jaloezie te maken, alles met een hekel aan grootschaligheid en 'bio'gasinstallaties. Meer varkens en weer meer reden voor grotere installaties, kweek het aanbod maar.

 • peterm

  Er komen helemaal niet meer varkens. Waar er op de ene plek meer komen verdwijnen ze op de andere plek. Hiervoor zijn varkensrechten.

 • Coanma

  Wel op die plek

 • info389

  Gefeliciteerd, Wat is er mis als je een doel wil bereiken om dit op de meest haalbare en slimme manier te doen? Dat is ook ondernemerschap en dan heb je ook voordeel van je contacten, die ze meestal in het belang van (bijna) elke varkenshouder heeft opgebouwd de laatste 10 jaar. Dus zijn echt niet komen aanwaaien. Er zijn dus kansen voor de varkenshouderij in Nederland en die moet je benutten!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.