Varkenshouderij

Nieuws

Provinciebestuur bezoekt varkenshouder

Oss - Op uitnodiging van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) bezochten Noord-Brabantse gedeputeerden en Statenleden eind vorige week twee veehouderijbedrijven. Van de vijftien bestuurders die van de mogelijkheid gebruik maakten, ging de helft naar de het varkensbedrijf van Ad van Duijnhoven in Oss.

Doel van de bedrijfsbezoeken om wederzijds begrip te kweken tussen bestuurders en agrariërs. Daartoe legde Robert van Duijnhoven ten overstaan van de bestuurders uit waarom hij graag verder wil op het varkensbedrijf van zijn vader. Later hield zijn vader een betoog. Tijdens de discussie die ontstond is gesproken over thema's als opvolging: wat drijft jongeren om boer te willen worden. Maar ook is gesproken over de verstandhouding tussen boeren en hun omgeving en de invloed van het overheidsbeleid op de bedrijfsontwikkeling. Volgens het BAJK was sprake van wederzijds begrip tussen boeren en bestuurders en werd erkent dat onduidelijke regelgeving leidt tot onzekerheid bij jonge ondernemers die een agrarisch bedrijf over willen nemen.

De bijeenkomst vindt een week plaats voordat de provincie Noord-Brabant een besluit neemt over 'Zorgvuldige Veehouderij' in de de provincie. Het BAJK hoopt dat het bezoek nog invloed heeft het eindvoorstel van dit Statenstuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.