Varkenshouderij

Nieuws 1246 x bekeken 1 reactie

Ook luchtwasserverplichting voor varkensstallen in Nedersaksen

Hannover - De Duitse deelstaat Nedersaksen volgt het voorbeeld van de zuiderburen in Noordrijn-Westfalen en voert een luchtwasserverplichting in voor grotere varkensstallen. Dat wil zeggen stallen in de orde van grootte van 2.000 vleesvarkens- of 750 zeugenplaatsen in de buurt van bewoonde bebouwing.

De verplichting was al eerder aangekondigd door de vorige regering van Nedersaksen, maar de nieuwe enkele weken geleden aangetreden 'groene' landbouwminister blijkt er vaart achter te willen zetten en heeft een decreet uitgevaardigd. Volgens bewindsman Christian Meyer is de luchtwassertechniek voldoende ontwikkeld en daarom is er geen reden om de zaak nog verder op te schorten. Varkenshoudersorganisatie ISN toont zich zeer teleurgesteld. Intensief overleg om Meyer op andere gedachten te brengen heeft niets uitgehaald, zegt de bond, die nu een gang naar de rechter overweegt. In Noordrijn-Westfalen werd de luchtwasserplicht eind vorige maand op de rails gezet.

Eén reactie

  • trust

    Jammer dat ze ook in duitsland niet gaan werken, maatschappelijke acceptatie 0 daarmee ook weer discussie over het oude varkenshouden

Of registreer je om te kunnen reageren.