Varkenshouderij

Nieuws 3896 x bekeken 14 reacties

NVV boos over intrekken uitnodiging

Barneveld - De NVV is geërgerd dat zij niet aanwezig mocht zijn bij het werkbezoek van staatssecretaris Sharon Dijksma aan het Verbond van Den Bosch.

In een mededeling stelt de vakbond dat de uitnodiging om aanwezig te zijn door het ministerie van EZ werd ingetrokken. Bij het bezoek waren wel vertegenwoordigers van het CBL en Vion aanwezig. Zwanenburg: "Het is tekenend voor de Commissie van Doorn dat het verdienmodel voor de primaire sector niet tijdens een bezoek van de staatssecretaris door die primaire producent ter sprake mag worden gebracht."

Zwanenburg zegt zich zorgen te maken over de rol van de provincie Brabant in de discussie. "De provincie fietst er nu helemaal doorheen. Voor we er erg in hebben zitten we door toedoen van de provincie opgescheept met boven-nationale en misschien zelfs wel boven-Europese eisen, zonder dat er een goede vergoeding tegenover staat. Je ziet de retail al achterover leunen en denken 'als de provincie eisen gaat stellen hoeven wij dat niet meer te doen en ook niet te betalen'."

Laatste reacties

 • joannes

  Ik vrees dat één of enkele van de participanten bezwaar gemaakt hebben! EZ had tenslotte de uitnodiging verzonden, wat logisch is, want wanneer je o.a. over varkens gaat praten hoort een Varkens Vakbond met vele leden en directe contacten daarbij! Politiek is er in alle geledingen blijkt maar weer!

 • j.verstraten1

  altijd lastig voor belangenbehartigers. de achterban stelt het op prijs dat je stevig discussie voert, desnoods protestacties op touw zet. de 'partners' laten vervolgens hun blijk van waardering blijken door je te negeren.......

 • w v gemert

  Van Daan van Doorn hoef je niets anders te verwachten dan ellende, dat is altijd al zo geweest ook bij Rendac.

 • Mels

  Zijn boven nationale eisen en boven Europese eisen eigenlijk wel rechtsgeldig?We zijn toch een land en een Pleuropa

 • maarten.rooijakkers1

  Het bezoek was op ons bedrijf als afgevaardigde namens de primaire varkenshouders.
  Ik heb de ruimte genomen om het beloning model heel nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. Alle partijen waren het er over eens dat er een andere mint setting op gang moet komen en dat alle schakels vanuit hun eigen rol hier stappen in gaan zetten.
  Maarten Rooijakkers.

 • politiek

  Inderdaad , bijzonder opmerkelijk is het intrekken van die uitnodiging voor de NVV. !! Zonder meer is dat de eerste ZEER slechte dienst die Maarten Rooijakkers de varkenshouderij heeft bewezen.
  Die ,,ruimte,, die de heer Maarten Rooijakkers naar zich toe trekt met dit arrogrante gedrag. !
  Per direct twijfel ik al zeer fors of hij strijd voor belangen voor zijn achterban , collega,s , varkenshouders of dat hij nu al aan het lijntje loopt voor de industrie met ook waarschijnlijk de ,,luxe,, van Parma reisjes , en als dat niet lukt voor minder dagdelen en dezelfde kosten ergens in Nederland terwijl men voldoende eigen goede overlegzalen heeft bij de ZLTO Brabant en Provinciehuis.
  Even tussendoor. Natuurlijk ga ik er vanuit dat er GEEN vergoedingen zijn betaald bij dat overleg bij de heer Rooijakkers thuis.

 • bertes

  vion wil alleen grote bedrijven. die goedkoop werken. via de politiek wordt dat gewoon afgedwongen. onder de noemer duurzaam.

 • sake.moesker

  Vóór er allerlei misverstanden ontstaan: Het is niet de ZLTO geweest die de uitnodiging aan de NVV heeft ingetrokken. Zoals het bericht vermeld was dat het ministerie van EZ.

 • politiek

  Voor er allerlei misverstanden ontstaan: Het is NIET de ZLTO geweest die de intrekking van de uitnodiging aan de NVV ongedaan gemaakt.
  Zou men bij de ZLTO nu echt zo weinig invloed hebben bij ministerie van EZ. ?
  Als dat zo zou zijn , ?? Dan behoren ze zelf natuurlijk ook niet bij die bijeenkomst aanwezig te zijn.

 • minasblunders1

  Adel, je slaat de spijker op de kop.

 • w v gemert

  Blijkbaar is Rooijakkers uit het zelfde hout gesneden als zijn voorgangers, en met die bestuurders zou je moeten gaan samenwerken??!! Wat mij betreft alleen als je vooraf eens bent op een onderwerp,maar bestuurlijk nooit.

 • varkenshouder1

  Wat een slappe lullen verhaal van LTO. Die hadden ook kunnen inzetten dat de bijeenkomst alleen doorging als NVV ook aanschoof. Hoezo '1varkensgeluid', Rooijakkers ?????? Dit was een begin geweest om hierin verder te gaan en nu verbras je het weer !!!

 • leo,s vriend

  Nou, nou,nou, wel erg suggestief allemaal

 • heijden8

  Beste collega's zoals altijd en overal
  De politiek heeft een bepaald beleid uitgestippeld tot en met 2030
  zo moet nederland maar vooral Brabant er dan uitzien
  Wat er dan van over is in de landbouw of beter gezegd voedselproduktie
  Dat beleid word aangestuurd
  volgens mij door de ZLTO met Daan van Doorn
  als praatpaal want overtuigen dat kan hij bijzonder goed.
  en dat noemt men voedselveiligheid en duurzaam.
  nog even zo doorgaan en de consument vraagt dan om een brood
  wie zal het zeggen.
  wie het weet zeg het dan
  Groetjes beste collega,s het gaat jullie allemaal goed:

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.