Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Landbouwminister Noordrijn-Westfalen wil plafond op productiviteit varkenshouderij

Damme - Landbouw- en milieuminister Johannes Remmel van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen overweegt een plafond in te stellen op de productiviteit van de varkenshouderij. Daarover gaat hij volgende week in gesprek met de sector, zo laat varkenshoudersorganisatie ISN weten. De organisatie vraagt zich af of hier sprake is van een vervroegde aprilgrap.

“Zo mikt de rood-groene deelstaatsregering naar verluidt op een bovengrens van bijvoorbeeld 26 biggen per jaar per zeug en een maximale groei van 800 gram per dag,” aldus de ISN. Remmel komt met deze ideeën met het oog op het dierenwelzijnsniveau, maar volgens de ISN zouden productiviteitsbeperkende voorschriften een klap in het gezicht betekenen van de varkenshouders die zich van hun verantwoordelijkheid bewust zijn.

Eén reactie

  • farmer14a

    moet niet gekker worden , wat is ut volgende

Of registreer je om te kunnen reageren.