Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Korea koopt minder varkensvlees

Münster - Duitse slachterijen hebben afgelopen januari 1.000 ton minder varkensbuiken uitgevoerd naar Zuid-Korea dan in januari 2012. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de coöperatieve slachterij Westfleisch.

Reden van de dalende export is enerzijds dat Zuid-Korea de gevolgen van de MKZ uitbraken in 2011 te boven is en zelf meer vlees produceert. Anderzijds profiteren Amerikaanse exporteurs van betere handelsafspraken met Zuid-Korea, vertelt Egbert Klokkers, exportleider Azië van Westfleisch. Amerika betaalt 6 procent minder accijnzen bij export naar Zuid-Korea dan EU-landen doen.

Laatste reacties

  • joannes

    En wat is de gemiddelde opbrengstprijs van de varkensbuiken in vergelijking met 2011? Dat zegt me veel meer! Omdat de wereld héél groot is en diezelfde buiken misschien wel meer hebben opgebracht in een ander land; bv China!

  • sturk

    joannes, Korea koopt over het algemeen een liefst zo'n vet mogelijke buik.Deze brengt daar de hoogste prijs op.Daar kan China niet tegen op.
    Neemt dit wat onrust bij je weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.