Varkenshouderij

Nieuws

Grote brand in varkensstal Nederweert

Nederweert - De politie heeft de A2 bij Nederweert afgesloten voor alle verkeer in verband met een zeer grote brand. Die woedt in twee varkensstallen en veroorzaakt een grote rookontwikkeling. In de stallen staan naar schatting 1000 varkens. De helft van de varkens heeft volgens de brandweer de brand niet overleefd.

Het verkeer in zuidelijke richting moet om rijden via de Eindhovensweg en Ringbaan Noord in Weert, en in noordelijke richting via de Randweg Zuid en de N266. Volgens automobilisten loopt het verkeer in Weert vast.

De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. Volgens de brandweer staan twee stallen in brand, drie anderen lopen inmiddels geen gevaar meer. Bovendien komt er waarschijnlijk asbest vrij bij de brand. Twee woningen die in de buurt staan, lopen vooralsnog geen gevaar. De oorzaak van de brand in de boerderij aan de Heijsterstraat is nog onbekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.