Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

EU-export varkensvlees daalt

Brussel - De 27 Europese lidstaten exporteerden in januari bijna 247.000 ton varkensvlees (productgewicht). Dat is 2,4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Naar Rusland ging 15 procent minder met bijna 54.000 ton. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De Europese uitvoer naar China en Hongkong steeg in januari met 29 procent naar 94.000 ton. Deze landen zijn daarmee veruit de belangrijkste afnemers van Europees varkensvlees. Ook Japan is nog een belangrijke koper met ruim 18.000 ton. Dat is 5 procent meer dan een jaar geleden. De EU-uitvoer naar Rusland kan stijgen door het Russische verbod op de aanwezigheid van de groeibevorderaar Ractopamine.

De Europese terugval van de export van varkensvlees valt veel kleiner uit dan de uitvoer van de Verenigde Staten. Die exporteerden in januari bijna 187.000 ton karkasgewicht. Dat is 11,7 procent minder dan in januari 2012. Door de daling van de koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar kan Europa zijn voorsprong op de Amerikanen vergroten.

Eén reactie

  • abtje

    Kan iemand mij vertellen wat er mis is met Amerikaans varkensvlees?
    Hun rundvlees en melk is hormoon-meuk, hun kip is chloor en hun akkerbouw is genetisch versleuteld.
    Maar dat van het varkensvlees weet ik niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.