Varkenshouderij

Nieuws 2732 x bekeken 2 reacties

Dode varkens in rivier verontrusten bevolking Shanghai

Shanghai - In de rivier de Huangpu in Shanghai, zijn sinds afgelopen donderdag zo'n 2.800 dode varkens gevonden. Dat melden de persbureaus Reuters en AP.

In Shanghai is grote onrust onder de bewoners over de kwaliteit van hun drinkwater dat wordt gewonnen uit deze rivier. De autoriteiten houden de kwaliteit van het water strikt in de gaten. Tot nog toe voldoet de kwaliteit van het water aan de normen. Waar de varkens vandaan komen is niet duidelijk. Volgens de China Daily zouden de dieren afkomstig kunnen zijn uit de regio Jiaxing. Hier worden veel varkens gehouden op kleine bedrijven van het karakter backyard farming. De afgelopen maanden zouden in deze omgeving erg veel varkens zijn doodgegaan. Het is niet duidelijk of in deze regio een besmettelijke ziekte heerst.

Het is niet voor het eerst dat dit soort zaken gebeurt in China. Onder de lokale bevolking in de minder ontwikkelde gebieden van China is het hygiënebewustzijn niet groot.

Laatste reacties

  • Bison

    Is zeker iets mis gegaan toen men zei ...we zullen deze varkentjes even gaan wassen!

  • A.MUNNIK@JOSVANDENDRIES.NL

    Nu maar hopen dat ze niet deels in de marinade gaan , want ze eten daar werkelijk alles, exporteren is ook altijd nog een optie ....

Of registreer je om te kunnen reageren.