Varkenshouderij

Nieuws 1074 x bekeken 2 reacties

Deense varkenshouderij haalt castratiestop niet

Kopenhagen - De Deense varkenshouderij haalt de in 2009 geformuleerde intentie om in 2014 te stoppen met het castreren van biggen niet. Volgens landbouwsectororganisatie LF blijkt het plan te ambitieus.

De sector hanteert nu als eindtermijn 2018. Dat is ook de termijn die de varkenshouderij zich op Europees niveau heeft gesteld. Afwikkeling van castratie is een buitengewoon gecompliceerde zaak, meent LF. Tot een alternatief is gevonden voor de ingreep wordt volstaan met de toediening van pijnstillende middelen aan de biggen.

Laatste reacties

  • W Geverink

    Tjonge ja,dat maakt herineringen los. Zevenentwintig jaar geleden dat ik die ouderwedse biggenklemmen voor het laatst heb gezien.

  • hilderink

    Netjes...!

Of registreer je om te kunnen reageren.