Varkenshouderij

Nieuws 2436 x bekeken

Deense Tönnies-slachterij Brørup springt in gat Jutland Meat

Brørup - De Deense vestiging van het Duitse vleesconcern Tönnies – Slagteriet Brørup – schroeft de verwerking vanaf april verder op naar 30.000 varkens per week, rond de 5.000 meer dan nu. Na Danish Crown is het bedrijf daarmee duidelijk de grootste varkensslachter in Denemarken.

Krap twee jaar geleden verwerkte Brørup nog geen 20.000 varkens per week. Het vleesvarkensaanbod op zich is in Denemarken aan het teruglopen. Er is echter wat meer lucht in het aanbod gekomen door het faillissement van Jutland Meat. Dit bedrijf verwerkte rond de 12.000 varkens per week, maar ligt door het bankroet al ruim een maand stil. De curator werkt nog wel aan doorstartmogelijkheden onder andere eigenaars.

Of registreer je om te kunnen reageren.