Varkenshouderij

Nieuws

Chinese productie varkensvlees stijgt harder

Beijing - China produceert dit jaar naar verwachting 53,8 miljoen ton varkensvlees. Dat is 2,8 procent meer dan het land vorig jaar produceerde.

Dat melden Amerikaanse ambassadeurs in China. Zij gingen eerder nog uit van een stijging met 2,4 procent. Begin dit jaar hielden Chinese varkenshouders meer dieren dan verwacht. Bovendien verbeteren zij hun technische resultaten ook sneller dan ingeschat.

In Chinese stallen waren begin dit jaar 474 miljoen vleesvarkens gehuisvest. Dat is 0,3 procent meer dan begin vorig jaar. Het aantal Chinese vermeerderingszeugen steeg het afgelopen jaar met 2,5 procent naar 50,5 miljoen dieren. De Chinese productie van 15 biggen per zeug per jaar is erg laag, maar stijgt snel. Dat is onder meer het gevolg van het gebruik van Nederlandse kennis.

Tegenover de stijging van de Chinese productie van varkensvlees met 2,8 procent staat dit jaar een verwachte toename van de consumptie met 3,0 procent naar 54,3 miljoen ton. China zal dit jaar naar verwachting evenveel (750.000 ton) varkensvlees importeren als vorig jaar. De Chinese export naar Hongkong en Macao zal dit jaar naar schatting stijgen met 6 procent naar 250.000 ton ten opzichte van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.