Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Beursprijs varkens verandert niet

Doetinchem – De beursprijzen voor vleesvarkens en biggen blijven voor volgende week onveranderd.

Daarmee noteren geslachte varkens €1,64 en levende dieren €1,32 per kilo. De beursprijs voor biggen blijft €44,50. Alle schakels in de varkenssector snakken naar een hogere opbrengst voor hun dieren. Die blijft voorlopig nog uit. Duitse slachterijen noteerden vrijdag ook onveranderd op €1,68 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw.

Het naderende Pasen kan niet voor een opleving van de markt zorgen. De slechte economische ontwikkeling in heel Europa maakt consumenten voorzichtig met hun uitgaven. Zij kopen wel meer varkensvlees voor Pasen, maar geven daar niet meer geld aan uit. De afzetvolumes zijn zodoende niet slecht, maar de opbrengst ervan valt tegen. Alleen een kleiner aanbod kan tot hogere prijzen leiden. Die aanvoer gaat de komende maanden naar verwachting dalen. De varkenstermijnmarkt in Frankfurt voorspelt dan ook hogere varkensprijzen over enkele maanden.

Laatste reacties

  • petit

    geen enkele reactie??????

  • WT

    Waar blijft de NVV- referentieprijs voor biggen?
    Oeps, dat is waar ook , er zijn nog geen betrouwbare referenties omdat de rekeningen nog niet bij de boekhoudbureau's liggen!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.