Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

2010 en 2011 moeilijke jaren voor Hilckmann

Nijmegen - Slachterij Hilckmann in Nijmegen heeft in de boekjaren 2010 en 2011 verliezen geleden. Dat blijkt uit het jaarverslag van Hilzaco beheer, de holdingmaatschappij van de Hilckmann-bedrijven, dat onlangs is gedeponeerd bij de Kamer van koophandel.

Over 2011 kwam het verlies na belasting uit op 1,4 miljoen euro. Over 2010 schreef het bedrijf 1,9 miljoen in het rood. De omzetontwikkeling over 2010 en 2011 was wel positief. Die groeide van ruim 174 miljoen euro naar 186 miljoen euro.

In Hilzaco Beheer zijn ondergebracht de bedrijven Vleeshandel Hilckmann en Van Meteren in Nijmegen, Hilckmann Fleischhandels GmbH in Duitsland, Hilckmann Someren in Someren en 99,1 procent van de aandelen van het Slachthuis Nijmegen in Nijmegen.

In het jaarverslag wordt gemeld dat door reorganisaties en een marktstrategiewijziging in de tweede helft van 2011 sprake is van een substantiële resultaatsverbetering in die periode. Daardoor zijn de verliezen over 2011 beperkt. Ook de financiering door de bank is gecontinueerd.

Hilckmann sloot in juni 2011 de vestiging in Someren. Het bedrijf stapte in 2012 af van de fijnmazige distributie en richt zich meer op grotere volumes, meldt Kathelijne Hilckmann, die samen met haar zus Dominique de directie voert. Ook is de afzet meer verschoven richting derde landen. Ook binnen het bedrijf zijn alle processen tegen het licht gehouden en zijn efficiëntieslagen doorgevoerd. Kathelijne Hilckmann: "We hebben een heel stuk complexiteit uit de organisatie gehaald, maar we zijn er nog niet. De vleesmarkt blijft zeer dynamisch, met kleine marges. Dat dwingt om steeds naar je eigen bedrijf en je processen te kijken."

Hilckmann heeft plannen voor nieuwbouw in Haps en wil daarin nauw samenwerken met de Teeuwissen Groep in Cuijk. Teeuwissen, verwerker van bijproducten, is een belangrijke afnemer van Hilckmann. De onderhandelingen met de gemeente Nijmegen over de verkoop van het slachthuis in Nijmegen lopen nog.

Eén reactie

  • Roelof Bloo

    Jammer dat zo'n familiebedrijf 't niet maken kan in deze harde sector. We hebben de concurrentie hard nodig maar er wordt (al jaren) geen geld verdiend met slachten. Twee opeenvolgende jaren met groot verlies, daar komt nog bij dat het schip met geld waarop gehoopt was ondertussen in zeer zwaar weer aan het ronddolen is, waarschijnlijk komt het niet op tijd binnen..... De gemeente wil niet meer uitkopen voor de aanvankelijke bedragen.... Als ze 't redden (wat zeer te hopen is) toch maar naar Druten....????

Of registreer je om te kunnen reageren.