Varkenshouderij

Nieuws 4082 x bekeken 5 reacties

Vion past inkoopspecificaties aan

Boxtel - Vion gaat de conceptspecificaties van Good Farming aanpassen per 11 maart. Vion heeft zijn leveranciers afgelopen weekeinde op de hoogte gebracht.

Binnen de Global en Welfare concepten wordt het kortingsvrije gewichtstraject voor gelten en borgen verruimd naar 80 tot en met 110 kilo. De kortingsvrije range voor spekdikte wordt 9 tot 19 millimeter. Tot nog toe hanteerde Vion een traject van 83 tot en met 107 kilo. Voor spekdikte hanteerde Vion tot nu toe geen ondergrens, maar werkte met een korting boven 17 millimeter spekdikte.  Voor beren (ook Good Farming Star) wordt het kortingsvrije gewichtstraject 80 tot en met 102 kilo. Dit was 80 tot en met 100 kilo.

Vion gaat verder werken met een kortingsvrije range voor spekdikte van 9 tot 15 millimeter. Tot nu toe werkte Vion alleen met korting boven de 16 millimeter spek.

Laatste reacties

 • fjam

  jaha ..das goed,samba bij??

 • Biggemans

  Vanaf vrijdag j.l heet ik KAREL, ja er waren personen die vergeleken zich met mijn voornaam omdat ik mijzelf eerst Jack noemde.
  VION koopt ook varkens in op Beurscondities plus 4 tot 7 cent, afgehaald zonder inhoudingen en kosten.
  de vraag is dan : Gaan voor deze varkens de inkoopcondities dan ook omhoog ??

 • varkensboerk

  Karel ik heb gehoord dat je goed bent in telefoonnummers opzoeken en vermelden, dan kun je het nummer van vion toch ook wel gevonden krijgen??
  Bel ze op en je weet je prijs.

 • Biggemans

  @varkensboer, Tja die telefoonnummers zijn zo te vinden op www....
  Maar denk je dat ze die prijzen aan mij willen geven dan ? Mijn zaakvoerder van VION zegt dat het niet waar is wat er geschreven wordt.

 • varkensboerk

  Varkens aanbieden en 7 cent op de beurs vragen, dan hoor je vanzelf of ze er zin in hebben. Een jaar geleden wel, maar nu staan ze onder toezicht waarschijnlijk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.