Varkenshouderij

Nieuws 4413 x bekeken 8 reacties

Varkenshouder Brabants Zeeland opgepakt

Zeeland - De politie heeft woensdagochtend een 52-jarige biologische varkenshouder aangehouden op zijn bedrijf in Zeeland (Noord-Brabant).

De man wordt onder meer verdacht van verwaarlozing van varkens, illegaal lozen van mest en overtreding van de vergunningsvoorschriften. Een dierenarts van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) constateerde woensdag dat de conditie van een aantal varkens onvoldoende was. Hij heeft een beperkt aantal varkens laten inslapen, aldus de politie.

Vorige week vond de NVWA na een waarschuwing van de gemeente al twaalf dode varkens op het bedrijf. Eerder deze maand werd bij de varkenshouder geconstateerd dat hij illegaal enkele tonnen mest in het water had geloosd.

Laatste reacties

 • groot7731

  Waarom politie? Deze man is ziek! Moet niet in een cel maar naar psychiatrisch ziekenhuis.

 • jvanleijsen1

  Mariane Thieme ?????

 • jheuvelmans1

  ja

 • boelenham

  waarschijnlijk een persoonlijk drama, waar ambtenaren volgens de regels handelen , MAAR van enige empathie is ook in dit geval weer geen sprake,
  Begeleiding van deze man is veel beter dan pedanterig optreden,zoals nu is gebeurt.
  Een bruine vinger halen bij de baas vinden ambtenaren beter dan wat menselijkheid tonen!!!!!!!!!!!!

 • minasblunders1

  Boelenham, zo werkt het in een beschaafd land. In een politiestaat/dictatuur werkt het anders, zo je ziet.

 • Mels

  Heren er is toch geen enkel excuus wat de verwaarlozing van dieren rechtvaardigd??? Wat ik erger vind is dat er een week geleden al ingegrepen had kunnen worden en dat is niet gebeurt. Begleiding zal nodig zijn want dit gebeurt niet zomaar maar het lijkt me het bests als deze man geen dieren meer mag houden.

 • boelenham

  Geen enkel excuus, rechtvaardigt moorden in Libië, Jordanië, Gaza, , bejaarden in een 24 uurs luier, verhongerend runderen in de oostvaarders plassen, of de Utrechtse heuvelrug, enz. enz. dagelijks komen mensen om in het verkeer, en ik hoor geen sorry van jou Mels ,lekker makkelijk , dat verontwaardigde toontje van je , wie zonder zonde is werpe de eerste steen .............Dat geld ook voor jou Mels.

 • minasblunders1

  Mels, er is een verschil tussen moedwillig dieren verwaarlozen of door (psychische of sociale) omstandigheden. Er is toch geen enkele boer die moedwillig zijn dieren verwaarloost? Hier is duidelijk meer aan de hand en dan dienen zowel de mensen als de dieren geholpen te worden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.