Varkenshouderij

Nieuws 1500 x bekeken

Rusland wil Canadees varkensvlees kopen

Moskou - Rusland wil meer Canadees varkensvlees importeren in plaats van Amerikaans varkensvlees. Dat heeft de veterinaire organisatie Rosselkhoznadzor bekend gemaakt. De Russen willen voorlopig geen Amerikaans vlees importeren omdat dat wordt geproduceerd met behulp van de groeibevorderaar ractopamine.

De Canadese varkenshouderijorganisatie Canada Pork International is blij met de Russische vraag. De voorzitter van de organisatie Jacques Pomerleau denkt dat de Canadese sector voldoende snel kan inspelen op de Russische vraag. Vorig jaar exporteerde Canada 155.000 ton varkensvlees en 17.000 varkensvet naar Rusland. De varkenshouderij-organisatie werkt nu samen met de Canadese overheid aan een programma dat er op gericht is het ractopaminegebruik in de varkenshouderij op korte termijn uit te bannen.

De Canadese voedselinspectiedienst geeft geen certificaten voor export naar Rusland af aan bedrijven die ractopamine toepassen in hun productie. De Russen hebben Canada gevraagd de lijst met bedrijven die aan Rusland mogen leveren bij te werken en op te schonen, zodat deze alleen nog bedrijven bevat die ractopaminevrij produceren. Als de Russen beschikken over een bijgewerkte gecorrigeerde lijst hebben ze toegezegd dat ze af zullen stappen van de eis om aanvullende garantiedocumenten te leveren bij levering aan Rusland.

Of registreer je om te kunnen reageren.