Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Juridische procedure om groepshuisvesting

Brussel – De Europese Commissie begint donderdag een inbreukprocedure tegen lidstaten die de verplichte groepshuisvesting van zeugen nog niet op orde hebben.

Dat kondigde eurocommissaris Tonio Borg (volksgezondheid en consumentenbescherming) woensdag aan. Om welke lidstaten het gaat, zei hij niet. Vorige maand bleek dat 17 van de 27 lidstaten niet voldoen aan de regels die sinds dit jaar van kracht zijn, waaronder Nederland.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  zouden de zeugen die vanuit amerika hier nu mogen komen ook in groepshuisvesting zitten?

 • drientje

  En zou hier de vierdageneis van Nederland ook onder vallen? !!!!

 • John*

  4 dagen eis is goeie zet geweest... deze zeugen die vanaf 4 dagen los lopen lopen compenseren de zeugen die nog tot einde dracht vastzitten waardoor wij als varkenshouderij nederland voldoende zeugen los hebben lopen.

 • BW

  De 4 dagen eis is een Nederlandse regel. De EU schrijft voor dat zeugen tot maximaal 28 dagen vast mogen staan. Dus daar zal de commisie wel niet naar komen kijken. Misschien de discussie eens aangaan waarom het in andere landen wel 28 dagen is en hier niet? Wat is de reden waarom het hier weer eens anders moet.

 • dbrid77

  Wij zijn toch EEN? Europa??????????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.