Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Geen kans op verbod doorvoer varkens naar Rusland

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) ziet geen mogelijkheden voor een verbod op de doorvoer van Amerikaanse levende varkens via de Europese Unie naar Rusland.

De Partij voor de Dieren had in een motie gevraagd om de mogelijkheden daartoe te onderzoeken. Volgens Dijksma is een dergelijk verbod in strijd met de regels voor de interne markt. Wel zal Nederland in WTO-verband blijven hameren op de mogelijkheid om eisen te stellen op het gebied van dierenwelzijn.

Laatste reacties

  • evanderpasch1

    dan kunnen ze ons toch oook geen maximale transporttijd van 24 uur opleggen?

  • jan hien

    de russen willen toch geen amerikaanse varkens

  • W Geverink

    Hoezo zou een Rus geen Amerikaanse varkens willen. Ik denk dat er Amerikaanse genetica zijn die juist heel goed bij Rusland passen. Wat meer vet en vooral intramusculair vet geeft de smaak en malsheid die het voor technische resultaten gefokte industrie varken mist.

Of registreer je om te kunnen reageren.