Varkenshouderij

Nieuws 1233 x bekeken

Geen effect licht op agressie beren

Zoetermeer - Groen licht of het geleidelijk verlengen van het aantal lichturen in de stal heeft nauwelijks invloed op het gedrag van beren. Alleen bij het afleveren zijn ongecastreerde varkens iets minder agressief.

Dat blijkt uit onderzoek van Varkens Innovatie Centrum Sterksel. Het springgedrag van beren verandert ook niet nadat twee hokken van 12 beren zijn samengevoegd tot één hok met 24 dieren. Dit leidt tot een toename van het aantal huidbeschadigingen. Een schuilwand in het hok weerhoudt beren net zo min tot springen of agressief gedrag. Overdag springen beren het meest. Het onderzoek naar gedragsbeïnvloedende factoren bij beren blijkt lastig, volgens de onderzoekers.

Of registreer je om te kunnen reageren.