Varkenshouderij

Nieuws 2093 x bekeken

Export Deense varkensgenetica in opmars

Kopenhagen - De export van genetica van de Deense varkensfokkerijorganisatie Dansk Svineavl (DSA) zit flink in de lift. In 2012 bereikte de omzet van fokvarkens en sperma buiten Denemarken een recordwaarde van ruim 200 miljoen euro.

De organisatie gaat ervan uit dat het potentieel nog lang niet uitgeput is. In het lopende jaar verwacht DSA een verdere groeit met 50 procent. Wereldwijd werden vorig jaar 65 miljoen varkens met DSA-genetica voortgebracht, waarvan tegen de 30 miljoen in Denemarken zelf. Voor het eerst was de productie op de exportmarkten groter dan op de thuismarkt. Voor de Deense varkenshouderij levert de buitenlandse afzet dit jaar een winstuitkering van in totaal 15 miljoen euro op.

Of registreer je om te kunnen reageren.