Varkenshouderij

Nieuws

Duitse vleesexport levert iets in

Bonn - De Duitse varkensvleesexport is vorig jaar iets teruggelopen. Dat blijkt uit cijfers van landbouwmarktbureau AMI over de eerste elf maanden. In die periode werd buiten Duitsland 2,55 miljoen ton afgezet ofwel 0,6 procent minder dan in dezelfde periode van 2011.

AMI tekent hierbij wel aan dat de daling in het eerste halfjaar groter was, namelijk 2 procent. Met dat percentage zakte afzonderlijk bekeken in de periode als geheel ook de afzet in Nederland. Binnen Europa groeide daarentegen de export naar het Verenigd Koninkrijk met 14 procent en naar Denemarken met 19 procent. Buiten de EU floreerde vooral de afzet in China. Hier is sprake van een plus van 140 procent. Rusland nam 19 procent minder af.

Of registreer je om te kunnen reageren.