Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

20.000 varkens ongedeerd na brand Moergestel

Moergestel - Bij een zeer grote brand in een megastal in Moergestel zaterdagmiddag zijn de in totaal 20.000 varkens op het terrein ongedeerd gebleven. Dat meldde een woordvoerder van Veiligheidsregio Brabant.

De brand brak uit in een opslagruimte in een van de twee stallen op het perceel. De eigenaar van de boerderij belde rond kwart voor 3 de brandweer, die verscheidene korpsen uit de omgeving alarmeerde.

In de ruimte stonden machines, materialen en generatoren, die door een brandwerende muur gescheiden werden van de varkens elders in de stal. De brandweer bestreed niet alleen het vuur, maar probeerde ook ,,met man en macht'' de muur overeind te houden, aldus een woordvoerster. Even na vieren werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zou naar schatting nog een uur duren.

De voorkant van de stal is compleet uitgebrand en de varkens, die tijdens de brand in de stal bleven staan, zullen voorlopig op een andere plek gehuisvest moeten worden. Daar is echter nog genoeg ruimte voor op de boerderij. Volgens de Veiligheidsregio hielden de varkens zich rustig tijdens de brand, ,,ondanks dat ze wel wat last zullen hebben gehad van de rook''.

Laatste reacties

 • w1888

  toch geen onnodige poespas zo'n brandwerende muur.

 • Mels

  Megastal,het zou boerderij sieren als ze die terminologie achterwege zou laten en zich zou beperken tot het vermelden van een stal met de hoeveelheid dieren,men hangt zelf de term er wel aan,voor de een is 200 varkens namelijk al veel en voor de ander 20000 maar een paar.

 • Biggemans

  Voor de EFTELING boys = 20.000 niks. Goh, ik wou dat ze mij uitkochten.

 • Mels

  Jack,Verklaar je nader want dit is wartaal.

 • fjam

  Mongo stal,dan Mels klinkt dat vriendelijk genoeg owowow.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.