Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Tönnies: "Niet naar Rusland om te concurreren"

Rheda-Wiedenbrück - Tönnies stapt niet in de Russische varkenshouderij en verwerking om daarmee de Duitse varkenshouders te beconcurreren en zich onafhankelijker van hen te maken. Dat verzekert topman Clemens Tönnies van het vleesconcern in een interview met het Landwirtschafliches Wochenblatt Westfalen-Lippe.

De initiatieven in Rusland zijn een uitvloeisel van een afspraak met de Russische president Putin. "Ik heb Putin beloofd dat we niet alleen vleeswaren naar het land brengen maar ook ter plaatse gaan produceren. Dat is belangrijk voor de regering in Moskou. Wie alleen maar wil exporteren, zonder zelf actief betrokken te zijn bij het land, zit verkeerd", legt Tönnies uit. Hij verklaart tevens dat, ongeacht alle enthousiasme voor de export, Duitsland toch de belangrijkste markt blijft voor het concern en dat het erom gaat de slachterijcapaciteit volledig te benutten. Afgezien daarvan is de Russische markt buitengewoon groot en is het eigen varkensaanbod voor deze markt te klein. Wat Tönnies gaat produceren in Rusland is zo bekeken verhoudingsgewijs weinig. "We zijn van plan in de eindfase, dat wil zeggen over drie tot vier jaar, rond de 1,5 miljoen varkens te mesten, te slachten en uit te snijden. Daarbij gaat het om 18 varkensbedrijven met bij elkaar 60.000 hectare, zeugenbedrijven met elk 2.500 dieren en aansluitende vleesvarkensproductie", aldus Tönnies.

Laatste reacties

  • flyinghollander

    De markt voor varkens is op het ogenblik niet goed, wie gaat die kosten betalen? En ja als je wat beloofd moet je het hier wel doen anders komen jou producten niet binnen.

  • Jan van het Zand

    De Japanners en Duitsers maken ook auto's in de USA. Poetin kopieert in deze het USA-beleid. Daar kan toch niks mis mee zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.