Varkenshouderij

Nieuws 402 x bekeken

Stijging Belgische slacht zwakt af

Brussel - Belgische slachterijen verwerkten in oktober bijna 1,1 miljoen vleesvarkens.

Dat betekent een stijging met 2,1 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2012. Daarmee zwakt de stijging van het aantal Belgische varkensslachtingen af. Tot en met oktober maakten ruim 9,9 miljoen vleesvarkens hun laatste rit naar een Belgische slachterij. Dat is 2,5 procent meer dan in de eerste tien maanden van 2012. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Nederlandse vleesbedrijven slachtten de eerste negen maanden met ruim 10,2 miljoen stuks 4,0 procent minder vleesvarkens dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat heeft nog geen slachtgegevens over oktober.

Of registreer je om te kunnen reageren.