Varkenshouderij

Nieuws 398 x bekeken

Scherpe daling Braziliaanse export varkensvlees

Brasilia - De Braziliaanse uitvoer van varkensvlees daalde in oktober met 24,3 procent naar 38.700 ton ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Tot en met oktober daalde de uitvoer van Brazilië met 11,3 procent naar 480.000 ton ten opzichte van de eerste negen maanden van 2012.

Die forse daling is een gevolg van importbeperkingen van Rusland, Oekraïne en Argentinië. Dat blijkt uit cijfers van de Braziliaanse vereniging van exporteurs Abipecs.

De organisatie verwacht dat die belemmeringen volgend jaar zijn opgeheven. Daardoor zou de Braziliaanse uitvoer weer kunnen stijgen met 15,7 procent naar 590.000 ton ten opzichte van dit jaar. Als die voorspelling uitkomt, is dat het hoogste niveau sinds 2009. Toen ging een recordhoeveelheid (608.000 ton) varkensvlees uit Brazilië naar het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.