Varkenshouderij

Nieuws 2570 x bekeken 23 reacties

Rooijakkers bedankt Nederlandse burger

Aan de vooravond van de jaarwisseling bedankt Maarten Rooijakkers, voorzitter LTO varkenshouderij, de burgers in Nederland namens alle varkenshouders in Nederland.

"U heeft er samen met de varkenshouders voor gezorgd dat de Nederlandse varkenshouderij de meest duurzame ter wereld is", zo schrijft Rooijakkers.

Volgens de LTO-voorman is de Nederlandse varkenshouderij toonaangevend omdat de varkens meer ruimte hebben dan elders, het antibioticagebruik fors is verminderd, de C02-footprint laag is en de zichtstallen goed worden bezocht. Dit alles is volgens Rooijakkers tot stand gekomen met hulp van boeren, burgers, consumenten, overheid en retail. Met die positieve boodschap wil Rooijakkers 2013 graag afsluiten.

Laatste reacties

 • Bart Jan

  Bende gij Koning ofzo?

 • gjh

  weer een slap gelul van het lto, het lijkt wel of ze nooit stoppen met slap geouwehoer.

 • info36

  Burgers bedanken? Voor de absurt lage prijzen zeker.

 • w v gemert

  De burgers zullen in ieder geval hem dankbaarder zijn de ZLTO varkenshouders, hun geld heeft hij weg geschonken. Wie gaat deze zot stoppen ?????

 • V. Arkenshouder

  de burger / consument willen dat we aan alle milieu en welzijnseisen voldoen, maar ervoor betalen, hoooo maar, want dat raakt hun weer in de portomonee.
  Waarom dan de consument, burger en Retail bedanken??

 • gjh

  Zot is erg licht uitgedrukt deze man is ziek in zijn hoofd daar moet een dokter nakijken of achter slot en grendel dit is te triest voor woorden en het is logish dat de mensen deze gast niet serieus nemen. nogmaals wil de laatste lto,er het licht uit doen!!!

 • BW

  Maarten, als je niets beters te melden hebt, zeg dan liever niks. Met zo'n uitspraak wordt niemand gelukkig. En zeker geen Brabander die met de BZV te maken heeft, omdat de burgers dat zogenaamd willen.

 • Mozes

  De varkenshouderij lijdt onder een zeer vijandige samenleving. De vijandigheid in de samenleving maakt dat de politiek steeds extremere eisen steld. Maarten Rooijakkers probeerd met zijn optreden de vijandigheid in de samenleving te verminderen en daarmee de opstelling van de politiek te matigen.

 • Mozes

  De varkenshouderij lijdt onder een zeer vijandige samenleving. De vijandigheid in de samenleving maakt dat de politiek steeds extremere eisen steld. Maarten Rooijakkers probeerd met zijn optreden de vijandigheid in de samenleving te verminderen en daarmee de opstelling van de politiek te matigen.

 • Mozes

  Er ging iets niet goed: 2 maal geplaatst.

 • gjh

  ja mozes wijsneus dan doe je dit niet zo !!!

 • Mozes

  Het beleid van de NVV heeft steeds meer vijandigheid uitgelokt. Zoveel dat men in Brabant de varkenshouderij volledig kwijt wil. De toekomst van de varkenshouderij is dus ernstig verslechtert door toedoen van de NVV.

 • brabantsduitserke

  ik ben blij dat ik daar weg ben, als ik de reacties zo lees. jonge jonge jonge
  duurzame varkenshouderij zonder winst. geef mij maar een winstgevende varkenshouderij. stelletje hobbyisten.

 • w v gemert

  Mozes, je wordt blijkbaar niet gehinderd door kennis van zaken. Rapport van Doorn waar Rooyakkers mee ingestemd heeft staat dat iedere ondertekenaar zijn afspraken nakomt, het staat vast dat de supermarkten hun toezeggingen aan hun laars lappen en de politiek die stond erbij en keek erna. De varkenshouder duwen ze de extra kostprijsverhoging door de strot met goedkeuring van Rooyakkers. De NVV loopt niet weg voor afspraken maar als anderen hun toezeggingen niet nakomen zal de Vakbond reageren zoals het een echte belangenbehartiger betaamt en zoals hun achterban het wil hebben. Mozes volgens mij ben je geen varkenshouder!!!

 • hertha

  Lto heeft de varkenshouderij alleen gebruikt als wisselgeld,om de rundveesector nog sterker te maken.

 • BW

  Precies v. Gemert. Een man een man, een woord een woord. Volgens mij had Maarten eerst met zijn achterban moeten overleggen over de vergoeding die de sector nodig heeft om de extra kosten te vergoeden. Om nu de grootte jongen uit te hangen en bij de burger veren in de kont te steken is niet gepast. Als BELANGENBEHARTIGER zou je de burger aan moeten spreken dat we produceren met bovenwettelijke eisen en dat we hier niet voor betaald krijgen. Dat is het verhaal!!!

 • w v gemert

  Een eerlijk product voor een eerlijke prijs. Extra luxe bekleding in je nieuwe aan te schaffen auto kan niet voor de standaard prijs.

 • massy

  Met achterban overleggen hebben ze nog weinig gedaan of eigenlijk helemaal niet . En het aan de burger uit blijven leggen die tijd is geweest we hebben voorlopig genoeg gedaan. ze snappen het of ze snappen het niet wij als nederlandse varkenshouders produceren het schoonste stukje vlees en nu de prijs nog. succses maarten zet hem op.

 • evanderpasch1

  Ik dacht slechter als annachien kan niet, maar ik ga twijfelen

 • koestal

  wakker dier ook bedanken ?

 • mwhjanssen5

  Kijk en zo zul je door de politiek nooit serieus worden genomen als je als sector zo verdeeld op blijft stellen. Ik ben het ermee eens dat er extra eisen mogen worden gesteld maar dan wel tegen een meerprijs en laat de keus aan de ondernemer of hij bovenwettelijk wil produceren of voor de europese markt. De bakker bakt voor mij ook geen bruin brood voor de prijs van wit!!!
  Dus wakkerdier en consorten zet je eens in voor een eerlijke prijs voor de producent en je zult zien dat je dan medewerking krijgt.

 • somporn

  Kan me niet voorstellen dat ik als consument de boer heb opgedragen om een mes op zijn keel te zetten,het komt gewoon door wd en andere wazige
  instanties dat in NL voor alles regels zijn die er in andere landen niet zijn.
  Zodat de conccurentie positie van de NL varkensboer slechter en slechter wordt zodat het water hem tot aan zijn lippen staat.
  De enige uitweg is nog meer varkens op te leggen om het hoofd boven water te houden maar dat mag niet door de overheid.
  Daarom stop met de regeldruk voor alle NL boeren en zorg ervoor dat heel de EU dezelfde regels gelden voor iedereen zodat iedereen de zelfde kansen heeft zodat elke varkensboer loon naar werken krijgt.

 • Ishtar

  @sompor, prima verhaal.
  Maar boerenbelangenbehartigers hebben al 40 jaar geen plannen en visies, en wisten dat de huidige situatie ging komen.
  Immers een kind kan zien dat kostprijs per land verschillend is, en wensen en wetgeving ook.
  VION als vb, 830 miljoen euro verlies in 2012, maw jullie laten je in de maling nemen door je eigen belangenbehartigers die zich zelf (vion) ernstig verrijkten met certificaten(geld).
  Waarom ga je daar niet geld terug halen bij vion, en doe je geen aangifte bij justitie tegen vion bestuur, voorlichting vion en RvC, etc immers bewust geen verantwoordelijkheid nemen als bestuurder is een ernstige daad?
  Bewijs genoeg.
  Maar ja, klagen en zeggen dat de postcode loterij en WD de schuld hebben en consumenten ook, is makkelijker.
  Als je als boer geen orde op zaken stelt in je eigen sector, zul je nooit serieus genomen worden.
  Alleen maar gezien worden als klager.
  Kom aub eens uit die slachtofferrol en wordt wakker.
  Pak eens je eigen bestuurders aan zou ik zeggen, en velen zullen dat waarderen.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.