Varkenshouderij

Nieuws

Polskamp onder verscherpt toezicht Russen

Ermelo - Polskamp Meat Industrie in Ermelo staat onder verscherpt toezicht van de Russische voedsel- en warenautoriteit. Dat meldt Jaap Mol, commercieel mananager van de vleesverwerker. Aanleiding voor de maatregel is het foutief labelen van een vracht met 40 ton kippenvlees.

Naast de Nederlandse labels is het verplicht om Russische labels te gebruiken voor de export. Op dat label is het verkeerde slachthuisnummer vermeld. Op zijn website meldt de Russische voedsel- en warenautoriteit dat de partij met 40 ton seperatorvlees daarom is teruggestuurd naar Nederland. Daar is volgens Polskamp geen sprake van. Het bedrijf zegt dat één en ander telefonisch is rechtgezet.

In het verleden heeft Polskamp vaker te maken gehad met verscherpt Russisch toezicht. Aanleiding daarvoor waren, naar Russische maatstaven, te hoge concentraties antibiotica, salmonella en listeria.

Of registreer je om te kunnen reageren.