Varkenshouderij

Nieuws 3531 x bekeken 2 reacties

Nieuwe slachterij in België

Kalmthout - De Belgische slachters Noordvlees Van Gool en mengvoederfabrikant Vanden Avenne-groep gaan gezamenlijk een nieuw slachthuis bouwen met een capaciteit van twee miljoen varkens per jaar.

De bedrijven hebben een joint venture opgericht; de nieuwe slachterij wordt ondergebracht in een nieuwe vennootschap en biedt werk aan zo'n honderd medewerkers. Dat meldt de Belgische nieuwsdienst Vilt. De bouw van het slachthuis dat een investering van 20 miljoen euro vergt, begint midden volgend jaar in het Antwerpse Oevel en komt naast het al bestaande vleesbedrijf Bens van de Vanden Avenne-groep. Het bedrijf moet in de loop van 2015 operationeel zijn.

De vleesdivisie van Vanden Avenne, Bens heeft in Lokeren een De Lokery, met een capaciteit van een half miljoen dieren. Dat slachtbedrijf gaat sluiten en Bens zou een nieuwe slachterij gaan bouwen in Oevel met een capaciteit van een miljoen dieren. In plaats van een slachterij voor een miljoen dieren wordt nu een dubbel zo grote slachterij gebouwd. Bens heeft in Oevel al een verwerkingsbedrijf waar het karkassen uitsnijdt en verwerkt en verder ham en fijne vleeswaren produceert.

Noordvlees van Gool heeft in Kalmthout een slachthuis met een capaciteit van 1,25 miljoen dieren per jaar. Dat bedrijf blijft operationeel. Noordvlees van Gool was al enige tijd op zoek naar mogelijkheden om de slachtcapaciteit te vergroten en ziet nu kans door de samenwerking met Vanden Avenne de wensen te realiseren. Met de joint venture ziet Noordvlees van Gool de slachtcapaciteit groeien tot drie miljoen varkens per jaar. Daarmee is het bedrijf dan goed voor zo'n 30 procent van het aantal varkensslachtingen in België en behoort daarmee tot de Europese top.

Laatste reacties

  • van

    Heel mooi, zulke mensen zoeken we in nederland ook,y

  • Biggemans

    Die zijn er zekers

Of registreer je om te kunnen reageren.