Varkenshouderij

Nieuws 1472 x bekeken 2 reacties

NVV wil plannen Dijksma niet over zijn kant laten gaan

Barneveld - De NVV zal de beslissing om dierrechten te handhaven in de varkenssector niet over zijn kant laten gaan. Dat zegt NVV-bestuurslid Theo Duteweerd.

"Er is sprake van complete rechtsongelijkheid. Het is te krom voor woorden. We hebben ons de afgelopen twee jaar volop ingezet voor deze mestwet, samen ook met de overheid. Die overheid toont zich weer eens een onbetrouwbare partner. De varkenshouderij krijgt niet eens de kans zich te bewijzen."

Laatste reacties

  • Berg en Dal

    Theo heeft groot gelijk,hier ben ik altijd bang voor geweest: wij rechten en de melkveehouderij niet.

  • miniplaat

    berg en dal, mag ik vragen waarom? Het enige dat ik zie gebeuren is dat de melkprijs straks in elkaar klapt omdat iedereen toch onbenullig veel gaat melken. Dat zie ik met de varkens ook gebeuren als de rechten eraf zouden gaan. Er zijn altijd mensen die alleen maar in massa denken, zonder rechten maken zij de markt kapot. Dus wat mij betreft is dit de minder slechte optie voor de varkenshouders (om nou te zeggen dat de marktwerking nu goed is gaat me te ver)

Of registreer je om te kunnen reageren.