Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

NVV: Brabants plan is doodsteek

Den Bosch – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) vindt dat de Brabantse plannen voor invoering van de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV) het paard achter de wagen spannen. Volgens de NVV wordt met de BZV elk initiatief om aan bovenwettelijke eisen te voldoen in de kiem gesmoord.

"De invoering van e BZV is een doodsteek", meldt de NVV. Varkenshouders zijn nu bereid aan extra eisen te voldoen, waarvoor ze een betere prijs ontvangen. Als die eisen algemeen worden opgelegd via de BZV zullen afnemers niet langer bereid zijn daarvoor extra te betalen, zegt de NVV. En  daarmee wordt met de BZV de gewenste omslag juist teniet gedaan.

De NVV zegt het opmerkelijk te vinden dat de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) de huidige BZV juist ondersteunt. "ZLTO accepteert dat  een economisch verdienmodel ontbreekt. Hieruit blijkt wederom dat de bestuurders van ZLTO de koers bepalen, zonder ook maar enige inspraak van hun leden."

Laatste reacties

 • niet

  ach ja van de zlto hoef je niets te verwachten!!! En hoe eerder ze de varkenshouderij kwijt zijn hebben ze voor de andere sector meer ruimte!!

 • w v gemert

  Rooyakkers vindt het ontbreken van het verdien model geen probleem, ik ga ervan uit dat zijn bijverdiensten (ZLTO bestuurder en natuurlijk Vion direct of indirect) die gemiste inkomsten volledig compenseert. Makkelijk lullen ,geen afstemming met de varkenshouders waar hij voor zou moeten staan en binnen ZLTO bestuur complimentjes ontvangen want die vinden de krimp in de varkenssector die hierdoor zal ontstaan heerlijk.
  Goed gedaan jochie je mag blijven.

 • anton1937

  BZN is in strijd met wetgeving,het z g alara principe het is. Dan ook maar de vraag of de RVS in beroepszaken. zijn instemming geeft aan de BZV.De extra kosten voor de verplichting voor het plaatsen van.luchtwassers zijn zeer hoog.Per 1000 vleesvarkens is per dag 59 KW nodig.Brabant moet 300 miljoen beschikbaar uit de Essent pot van 3 miljard om de veehouderij te ondersteunen bv. Voor de extra kosten voor luchtwassers.Een subsidie regeling voor zonnepanelen is de oplossing.

Of registreer je om te kunnen reageren.