Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

'Gelijke eisen Milieukeur en Varken van Morgen'

Den Haag - SMK (Stichting Milieukeur) onderzoekt de mogelijkheden om de Milieukeur-eisen voor varkens af te stemmen op die van de eisen van het 'Varken van Morgen' van supermarktorganisatie CBL.

Een aantal zaken die nu nog niet verplicht zijn binnen het Milieukeurschema wordt daardoor op termijn verplicht. Het gaat dan om de grotere leefruimte voor de dieren, waarbij wordt uitgegaan van één vierkante meter voor vleesvarkens en 0,4 vierkante meter voor gespeende biggen. Verder wordt de schuurborstel verplicht en moeten biggen worden gespeend op 28 dagen. Ook wordt daglicht een verplichte eis en het organiseren van één open dag per jaar.

Op andere punten zijn er grote overeenkomsten tussen de CBL-eisen en die van Milieukeur. Zowel CBL als Milieukeur eisen de aanwezigheid van afleidingsmateriaal en stellen eisen aan het transport, antibioticagebruik, drinkwaterkwaliteit en het aantal ingrepen dat mag worden gedaan. Verder is er een aantal gemeenschappelijke milieu-eisen: groene stroom, normen voor fosfaatexcretie en het gebruik van duurzame grondstoffen in het voer.

Laatste reacties

  • Wim Toornstra

    bla bla bla bla

  • fokker1986

    de regels blijven aanscherpen kan niet als de prijzen niet ook stijgen misschien eerst maar eens aan de prijzen werken !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.