Varkenshouderij

Nieuws 2365 x bekeken 2 reacties

'Geen ontoelaatbare biggendoding Straathof'

Schwerin - De veterinaire dienst van Meckelenburg-Voorpommeren heeft geen ontoelaatbare biggendodingspraktijken kunnen constateren bij varkenshouderij Straathof.

Sectie op vijf gedode biggen heeft uitgewezen dat de dieren met een klap op de kop verdoofd en afgemaakt werden. De biggen hadden een extreem laag gewicht en waren niet levensvatbaar. Dat heeft het landbouwministerie van deze Noord-Duitse deelstaat bekendgemaakt. Aanleiding voor het onderzoek was een televisieuitzending waarin Straathof ervan werd beticht stelselmatig overtallige biggen te doden door ze tegen de muur te slaan. Dat biggen overtallig zijn mag geen reden zijn om biggen af te maken. Of het inderdaad om overtallige biggen is gegaan wordt onderzocht door justitie.

Laatste reacties

  • info104

    Ook weer zo'n fantastisch verhaal om in de publiciteit te brengen door een journalist die geen verstand van het reilen en zeilen op een varkensbedrijf heeft, en dan moeten we de burger meer in onze stallen laten rondlopen, nou helemaal foute boel , wij gaan ook niet bij die burger op bezoek om in zijn keuken te speuren naar onregelmatigheden die er zeker ook gebeuren bv. als hij zijn hond of vrouw een pek slaag geeft of zijn zoontje een trap onder zijn kont verkoopt , dit is immers ook mishandeling waarop celstraf staat.
    Ik voel het als negatieve reclame van ons vak , en is discriminatie van de vakman

  • Berentsen-salemink

    Beter is toch een dichte kist pakken slang aanbrengen en het co2 gas van het castreerapparaat er op aan te sluiten, niemand die er ons er op aan kiikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.