Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Efficiënt omgaan met fosfaat economisch aantrekkelijk

Zwolle – LTO verwacht dat varkenshouders met een goed fosfaatmanagement op korte termijn economisch voordeel kunnen halen. De te ontwikkelen module in IKB-varken om de fosfaatefficiëntie te meten moet snel en zonder rompslomp inzicht geven in de fosfaatefficiëntie op het varkensbedrijf. De komende weken hopen Nevedi en LTO de module te ontwikkelen.

In de inkoopvoorwaarden van het CBL voor het Varken van Morgen is de P-toets met bijbehorende normen opgenomen. Voor vleesvarkens die produceren voor het Varken van Morgen geldt een fosfaatefficiëntie van 41 procent. Voor zeugen, opfokzeugen en biggen staat de norm op 37 procent. LTO verwacht dat de mineralenefficiëntie die wordt geboekt in de veehouderij in de toekomst steeds belangrijker wordt; onder meer in de discussies over de CO2-voetafdruk.

Eén reactie

  • eenvoudige boer

    Hiermee kan al heel veel mestverwerking achterwege blijven

Of registreer je om te kunnen reageren.