Varkenshouderij

Nieuws 1806 x bekeken

Duitsers slachten recordhoeveelheid varkens

Damme - Duitse slachters verwerkten 2 weken geleden 1,122 miljoen vleesvarkens. Dat is een record. Het oude record bereikten Duitse slachterijen in week 51 van 2009 met 1,114 miljoen slachtingen. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch.

Voor geheel dit jaar komt de aanvoer bij Duitse slachterijen naar verwachting uit op ruim 59 miljoen stuks. Dat is 0,7 procent meer dan vorig jaar. Dat verwacht het Duitse marktonderzoeksbureau AMI. Die toename is pijnlijk voor Nederlandse varkensvleesbedrijven. Zij verwerken dit jaar naar schatting van het Productschap Vee en Vlees 4 procent minder varkens (rond 13,7 miljoen). Daardoor moeten zij lijdzaam toezien hoe hun Duitse concurrenten steeds meer terrein winnen op de Europese afzetmarkt voor varkensvlees. Bovendien stijgt de Nederlandse export van vleesvarkens naar Duitsland dit jaar met 6,4 procent naar 3,4 miljoen stuks ten opzichte van vorig jaar. Vleesvarkenshouders leveren hun slachtrijpe dieren in steeds grotere mate liever af aan Duitse dan aan Nederlandse slachterijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.