Varkenshouderij

Nieuws 702 x bekeken

Afslanking Duitse zeugenhouderij vlakt af

Wiesbaden - Het aantal zeugenhoudende bedrijven in Duitsland daalde in de periode mei-november dit jaar verder, maar aanzienlijk minder sterk dan in de zes maanden daarvoor.

De zeugenstapel bleef bovendien ongewijzigd op 2,1 miljoen dieren. De structurele aanpassing aan de groepshuisvestingsverplichting lijkt daarmee voor het grootste deel te zijn afgerond. Dat meldt het Statistische Bundesamt in zijn nieuwe veetelling.

Per begin november telden de statistici 10.800 zeugenhouders. Dat zijn er 400 ofwel 3,5 procent minder dan begin mei. In het voorafgaande halfjaar was nog sprake geweest van een daling met 1.200 ofwel een kleine 10 procent. Het aantal vleesvarkenshoudende bedrijven was per begin vorige maand 23.500 en daalde daarmee ten opzichte van begin mei dit jaar met 1,3 procent. De vleesvarkensstapel telde 12,4 miljoen dieren. Dat is 1,6 procent meer dan in mei.

Of registreer je om te kunnen reageren.