Varkenshouderij

Nieuws 785 x bekeken

Westfleisch content met resultaten

Münster - Westfleisch heeft in de eerste negen maanden van dit jaar iets minder varkens verwerkt. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is sprake van een terugloop van 1,4 procent.

In het derde kwartaal heeft het Westfaalse concern wel wat weten in te halen, want de eerste helft van het jaar werd nog beëindigd met een minus van 2,7 procent. Dat laat het bedrijf weten in zijn nieuwsbrief.

Ook in de rundvleessectie leverde Westfleisch in. Hier daalde het aantal aan de haak gebrachte runderen in de eerste drie kwartalen met 3,3 procent. Groei was er bij de verwerking van kalveren (plus 5,3 procent). De vleesafzet was in de genoemde periode 0,3 procent (67.000 ton) lager dan vorig jaar. Desondanks steeg de omzet met 1 procent. De concernleiding is al met al toch dik tevreden met de ontwikkeling. Deze wordt tegen de achtergrond van een algeheel teruglopende vleesmarkt als 'solide' betiteld. Westfleisch heeft bovendien zijn positie in de branche goed weten vast te houden, zo wordt geconstateerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.