Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Voortbestaan Beter leven-label onzeker

Utrecht - Het is onzeker of het Beter leven-keurmerk van de Dierenbescherming op de varkensvleesverpakkingen blijft staan zodra supermarkten in 2015 over gaan op de eigen inkoopcriteria voor het Varken van morgen.

Dat zei directeur Frank Dales van de Dierenbescherming vorige week tijdens de bijeenkomst Vijf jaar beren onderweg van Boars 2018 in Utrecht. Dales hoopt 'zijn' keurmerk op de verpakking blijft staan en riep de supermarkten daartoe ook op dat te blijven doen.

Laatste reacties

 • trust

  enig leven die er mee wordt verbeterd, is het financiële leven van DB en de Retail.

 • John*

  pff, de consument is al keurmerken moe, dierenbescherming en Retail, ga samen aan tafel en kom nader bij elkaar. Ik vind het sterren systeem erg logisch en t heeft ook bekendheid bij de consument inmiddels. weer een nieuw systeem betekent weer vooraan beginnen. Op vers vlees zal het vast en zeker wel duidelijk zijn hoe het zit maar ook broodbeleg en dergelijke zal een keurmerk komen..

 • Elevage

  dus als veehouder investeer je in de keurmerk, dan heb je de boel eindelijk voor elkaar en dan bepaalt de Retail (appie, jumbo etc) dat het weer anders moet........ wie betaalt de gemaakte kosten tot nu??? En wie gaat die nieuwe varkens-van-morgen controleren... alweer extra kosten.

  Mensen verkoop nou eens eindelijk normaal, goed nederlands vlees en hou op met al die extra toeters en bellen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.