Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Voerwinst varkens- en zeugenhouders lager

Uden - De voerwinst van varkens- en zeugenhouders is in oktober met 12 euro tot 15 euro gedaald ten opzichte van september. Dat blijkt uit berekeningen van het adviesbureau DLV Intensief Advies.

Voor een vleesvarkenshouder is de DLV-voerwinst in oktober uitgekomen op 122 euro per gemiddeld aanwezig varken. Een maand geleden schatte DLV Intensief Advies nog in dat dit 130 euro zou zijn. De opbrengst van vleesvarkens is harder gedaald dan DLV heeft ingeschat.

De gemiddelde voerwinst van een vleesvarkenshouder ligt tot en met oktober op €79,70 per dier. Dat is €5,30 minder dan de kritieke voerwinst van 85 euro, die nodig is om aan alle financiële verplichtingen te voldoen. Tot oktober vorig jaar lag de gemiddelde DLV-voerwinst daar nog 2 euro per dier boven.

Een vermeerderaar realiseerde in oktober een voerwinst van 655 euro per gemiddeld aanwezige zeug bij DLV. Dat is 4 euro minder dan het adviesbureau een maand geleden inschatte. Tot en met oktober ligt de gemiddelde voerwinst van een zeugenhouder op €613,80 per gemiddeld aanwezig dier. Dat is €6,20 per zeug minder dan de kritieke voerwinst van 620 euro. In de eerste tien maanden van vorig jaar was de gemiddelde voerwinst van een vermeerderaar nog 680 euro per zeug.

Laatste reacties

  • massy

    DLV intensief advies geeft dus geen goed advies ze kunnen niet schatten. volgende keer misschien beter. iets langer rekenen !

  • V. Arkenshouder

    zij verkopen geen biggen en varkens en kopen geen voer, dat is makkelijk lullen langs de kant voor 100,- / uur.

Of registreer je om te kunnen reageren.