Varkenshouderij

Nieuws 4776 x bekeken 1 reactie

Varkenshouder beboet wegens 19 overtredingen

Zoetermeer - Het tuchtgerecht van het PVV heeft een varkenshouder een boete opgelegd van 9.000 euro, waarvan 2.250 euro voorwaardelijk. De boete is opgelegd wegens het herhaaldelijk overtreden van de regels van de verordening varkensleveringen (VVL). In totaal constateerde het tuchtgerecht 19 overtredingen.

De varkenshouder heeft door varkens aan- of af te voeren in strijd met de regels de hele varkenssector in Nederland in gevaar gebracht, volgens het tuchtgerecht.

Het gaat om een varkenshouder met verschillende bedrijven, met meerdere UBN-nummers met verschillende statussen, die zich snel ontwikkelen. De varkenshouder had voor de verschillende bedrijven nieuwe UBN-nummers en statuswijzigingen aangevraagd om zo toch te voldoen aan de regels. Die wijzigingen waren nog niet rond, maar toch vervoerde de varkenshouders dieren tussen zijn verschillende bedrijven, waardoor hij de regels van de VVL-verordening overtrad.

Eén reactie

  • miniplaat

    Hij krijgt dus een boete omdat de overheid te langzaam handelt in deze? Want nieuwe UBN nummers is een procedure waar natuurlijk maanden over vergadert moet worden, aangezien het niet gewoon maar een nummertje in een database met wat gegevens is (ooh wacht dat is het wel..)

Of registreer je om te kunnen reageren.