Varkenshouderij

Nieuws 16 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs nog eens met 6 cent

Rheda Wiedenbrück - het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies Fleisch verlaagt zijn varkensprijs vrijdag nog eens met 6 cent naar €1,63 per kilo geslacht gewicht exclusief btw franco slachterij.

Vorige week vrijdag daalde de Tönnies-notering ook al met 6 cent per kilo. Enkele weken geleden had geen enkele marktdeskundige deze forse prijsverlaging zien aankomen.

Met de laatste prijsverlaging van 6 cent is de notering van Tönnies weer gelijk aan de Vereinigungsprijs. Die zakte vorige week vrijdag met 5 cent naar €1,70 per kilo. Tönnies vond die prijsverlaging toen onvoldoende en haalde 6 cent van zijn notering af. De verkoop van varkensvlees loopt dermate slecht dat een prijsval van 12 cent per kilo in 2 weken tijd nodig is. Het Duitse aanbod van vleesvarkens is volgende week groot, omdat Duitse slachterijen vandaag dicht zijn vanwege een feestdag (Allerheiligen).

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  gewoon allemaal blijven leveren aan die gast, dan zijn ze voor je het weet 1.50

 • tojapigs

  Waarom zijn er eigenlijk nog meer noteringen dan die van Tonnies. Als iedereen toch altijd Tonnies volgt hoef je ook geen eigen notering meer te hebben. Het is ook gemakkelijk om hem de schuld te geven en vervolgens mooi mee te dalen .

 • V. Arkenshouder

  dat bedoel ik, en mar roepen nie leveren aan tönnies!! en iedere week gaan diegene gewoon door met leveren omdat het nie anders kan, en vasthouden heeft helemaal geen zin, week erna te zwaar minder in concept ect ect. Dit krijgen we toch nooit voor elkaar om allemaal gezamelijk niet te leveren!!

 • flyinghollander

  Iemand moet dat avontuur in Rusland betalen.

 • schoenmakers1

  is het niet dat ook de andere slachterijen met dezelfde prijs omlaag gaan alhoewel die niets met de stop in rusland te maken hebben

 • boerkebrabant

  tonnies bepaald de prijs in Europa, zolang hij genoeg varkens krijgt zakt ie , en de rest zakt(noodgedwongen?) vrolijk mee. kijk als de gast bv 5% minder varkens krijgt aangevoerd, die je makkelijk elders onder kunt brengen, gaat bij hem er de lol van het zakken misschien wel een beetje af, denk niet wat ik doe maakt niet uit, samen sta je sterk maar begin bij jezelf!

 • Wim Toornstra

  Wel raar tijdje terug riepen ze hier niet aan vion leveren.
  Waar moet ik nou leveren?

 • boerkebrabant

  niet leveren aan degene die begint met zakken en zeker niet aan degene die de prijs dicteerd en denkt dat ie de baas van Europa is.
  23 okt probeerde van rooi de zaak nog de goede kant op te sturen door op woensdag +1 te doen, het feestje werd vrijdag erop jammer genoeg verpest door de baas van varkens houdend Europa, die toen -6 deed.
  kijk van rooi denkt ook aan zichzelf maar probeert toch verschillende keren per jaar als eerste de prijs omhoog te krijgen, maar tegen die duitse grootmacht kan van rooi jammer genoeg ook nog niet op

 • fransderondhoeven

  varkens zijn op een paar weken weer 0.30 cent gezakt maal 90is 27 euro wie doet er mee volgende week 50% van de te leveren dieren doodspuiten kijken wat de prijs dan doet

 • c.putten

  er moet voer ontwikkeld worden waarvan de varkens op gewicht blijven en meer ook niet,dat een paar weken voeren en niet leveren kan de prijs weer laten stijgen,maar dan moet wel iedereen meedoen ,en de biggen moeten we ook iets voor verzinnen.

 • John*

  we moeten als een sector gaan werken met een levertermijn van 11 maanden en vragen om een voorschot voor t voer en overige kosten. dan dat doen bijna alle bedrijven die iets maken waar veel geld in zit en wat lang duurt om te realiseren waarom wij niet?

 • boerkebrabant

  mooie gedachte john, en frans, wat een onzin maar dat weet je zelf ook wel. elke varkenshouder heeft elke euro nodig om zijn bedrijf in leven te laten houden, ik blijf bij mij mening om de duitse markt te ontlasten, want als die naar varkens moet zoeken gaat de prijs omhoog, en dan volgt heel Europa, maar ik kan het niet regelen, want de mijne gaan allemaal naar helmond

 • fransderondhoeven

  boerkebrabant gij kunt toch ok wel wa tonnies gaat de geslacht gewichten van beren verlagen wegens bereguur zogenaamd hoeveel vlees scheelt dat gewoon omdat er prijs afspraken zijn voor kerst prijs naar beneden gaan boeren sneller leveren zij winst en wij dan. volgend jaar verzinnen ze weer wat anders samen een blok vormen dan bereiken we iets

 • John*

  tja nu alvast de bestelling opnemen voor kerst 2014 meer kan je niet doen....de varkens liggen en op het moment dat de biggen opgelegd zijn is bepaald wat de dieren waard zijn. handelaren willen omzet draaien en dat moet makkelijk gaan en daar is dus ook de prijsvorming naar...

 • boerkebrabant

  tja frans, je zou zo maar gelijk kunnen hebben dat tonies daarom de gewichten gaat verlagen en zodoende meer aanbod krijgt, een reden te meer om niet meer aan die gast te leveren

 • John*

  nouja om de tonnen vleesproductie naar beneden te krijgen is het wel een goede oplossing. 5 kg inder varken is 5% minder aanbod aan vlees. het is even de bittere pil door nu met het extra aanbod.. maar als daarmee straks de traditionele prijsval in januari voorkomen kan worden en er volgend jaar 5% minder vlees op de markt komt? die laatste 5 kg vlees kosten 10 euro en brengen nu 8,5 euro op.. en dan hebben we het nog niet over de druk die dat geeft op de markt (extra voer nodig, meer vlees) ik snap wel dat het de biggenprijs met 3 cent per kg geslacht gewicht verlaagd wordt. maar er wordt 1,5 cent verloren op de extra kg, er komt 5% meer vlees op de markt en er is 10% meer voer nodig.. terug naar 90 kg een hogere kg prijs en de voerprijzen gaan onderuit. tonnies denkt blijkbaar toch mee met de boer.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.