Varkenshouderij

Nieuws 1549 x bekeken 2 reacties

Tönnies stapt in productie bloedverdunner

Rheda-Wiedenbrück - Vleesconcern Tönnies en geneesmiddelenfabrikant Pharma Action stappen samen in de productie van de grondstof mucosa voor het bloedverdunnende middel heparine.

Mucosa wordt gewonnen uit het darmslijm van varkens. Daarvoor investeren deze Duitse partners in de bouw van een fabriek in Rheda-Wiedenbrück in Westfalen, waar zich ook de hoofdvestiging van Tönnies bevindt. In Berlijn breidt Pharma Action zijn eigen productiecapaciteit met het oog op de aanmaak van heparine uit. Jaarlijks kunnen na voltooiïng van de faciliteiten (volgens plan in het tweede kwartaal van 2014) minstens 10 ton van het middel worden gemaakt.

"Heparine komt tot dusver in hoofdzaak uit China, met vaak een onduidelijke herkomst en daarom onduidelijke samenstelling, met alle risico's van dien. In Duitsland komt nu voor het eerst een productie op grotere schaal van de grond, bovendien uit één hand", zo lichten de partners de marktkansen van hun initiatief toe. Dit levert 20 arbeidsplaatsen op.

Laatste reacties

  • varkenshaasje

    wanneer beseffen we nu eens dat wij de grondstof in handen hebben

  • John*

    wij hebben zoveel grondstoffen in handen die we zelf niet willen, kunnen of weten te verwaarden. vaak ontbreekt t kapitaal en of de kennis.. maar om je als varkensboer nu bezig met darmslijm en daar al je aandacht op vestigen en ondertussen een hoop geld te verliezen aan het houden van de varkens zelf omdat je er met de kop niet bij bent weet ik ook niet...

Of registreer je om te kunnen reageren.