Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Samenwerking varkenssector en welzijnsclub

Utrecht - De Nederlandse stuurgroep Boars 2018 trekt samen met de dierenbeschermers van Eurogroup for Animals op om een eind te maken aan het castreren van beerbiggen in Europa.

De samenwerking is onlangs bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst waar de stand van zaken in Europa over het stoppen met castreren is besproken. Doelstelling is dat in 2018 in heel Europa wordt gestopt met castreren van beerbiggen.

Volgens voorzitter van de stuurgroep Boars 2018, Annechien ten Have, is de samenwerking tussen de Nederlandse varkenssector en Eurogroup voor Animals uniek. Samen willen ze de marktacceptatie voor berenvlees in Europa verbeteren.

Eurogroup for Animals is een koepelorganisatie voor dierenbeschermingsorganisaties in Europa. De groep telt ruim 40 leden uit  24 verschillend landen, waaronder de Dierenbescherming.

Laatste reacties

 • trust

  Hier zit een GEURTJE aan

 • A.Pekkeriet

  Ik denk dat castreren het dierwelzijn een heel stuk verbeterd.
  En dan hebben we het probleem van geur en smaak afwijking ook niet

 • alco1

  De enigste reden van al die z.g.n. dierenbeschermers voor het niet castreren, is de hoop op geur en smaak afwijking, waardoor er een negatief imago over vlees consumptie ontstaat. Laat Annechien zich daarvan bewust zijn!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.