Varkenshouderij

Nieuws 783 x bekeken 1 reactie

Roep om verdovingsetikettering

Brussel - Een groep Europarlementariërs neemt initiatief om te komen tot een labeling voor vlees die aangeeft hoe het dier is behandeld voor de slacht. Dat meldt Agra-Europe.

Volgens de parlementariërs hebben consumenten het recht om te weten hoe dieren zijn behandeld (wel of niet verdoofd) voor de slacht.

De Deense parlementariër Morten Messerschmidt organiseerde eerder deze week een bijeenkomst waar hij vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap, de Europese dierenbeschermingskoepel Eurogroup for Animals en vertegenwoordigers van dierenartsen en de vee- en vleeshandel bijpraatte over het idee.

Het idee wordt omarmd door de dierenbeschermers. De Joodse organisaties hebben de vrees geuit dat ze worden gestigmatiseerd. Volgens de Eurogroup for Animals zou een systeem kunnen worden ontwikkeld zoals die ook voor eieren is ontwikkeld. Met een code wordt dan aangeduid hoe het dier aan zijn einde is gekomen.

De Europese Commissie hoopt volgend voorjaar met de resultaten van een studie naar de mogelijkheden van een labelingssysteem te komen.

Eén reactie

  • agratax2

    Zo leidt je de aandacht van het Werkelijke probleem af. je kiest een zn. nieuw probleem dat je wel kunt oplossen en laat de grote crisis voor wat hij is.

Of registreer je om te kunnen reageren.